Vesti

Proslava pravoslavne Nove godine na KiM bez incidenata. Zabeležen veliki broj saobraćajnih nezgoda

Proslava Nove godine po Julijanskom kalendaru na Kosovu i Metohiji protekla je bez incidenata, potvrdio je u izjavi za KIM radio portparol KPS-a Veton Eljšani. On je kazao da osim saobraćajnih nezgoda nikakvih drugih incidenata nije bilo. “Sve je proteklo mirno i bez incidenata, KPS je u protekloj noći intervenisao samo kod saobraćajnih nezgoda. ” Eljšani je kazao da je u protekloj noći zabeleženo duplo više saobraćajnih nezgoda nego obično, što ne treba, kako je rekao, povezivati sa proslavom Nove godine, već sa klizavim terenom, jer je noćas bila jaka poledica na putevima. “Za protekla 24 sata na celoj teritoriji Kosova i Metohije dogodile su se 102 saobraćajne nezgode, od toga u 11 slučajeva učesnici saobraćaja su zadobili telesne povrede, a ostalo čine sletanja sa puteva, blaži udesi automobila, gde je pričinjena samo materijalna šteta i slično. ” Eljšani je u ime KPS-a apelovao na sve vozače da pažljivo voze, ne kreću na put bez zimske opreme i da ne voze u pijanom stanju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017