Vesti

Doček Pravoslavne Nove godine na centralnom Kosovu

Pravoslavna nova godina organizovano će biti dočekana večeras u centru Gračanice uz kulturno-umetnički program koji počinje u 21 sat i uz nezaobilaznu kuvanu rakiju i pečenog vola na ražnju. Načelnik Kosovskog Upravnog Okruga Goran Arsić kaže da će to biti jedan veliki događaj. ”Očekujemo da će to biti jedna velika centralna proslava. Služiće se kuvana rakija, vino, čaj i sokovi za najmlađe i biće vatrometa”, kazao je Arsić i dodao da će večerašnju zabavu u Gračanici upotpuniti estradni umetnici Jellena i nova Zvezda Granda Milan Topalović Topalko čiji je dolazak organizovao Direktor Doma kulture u Gračanici, Zlatko Stojanović. Pored Kosovskog okruga Doček Nove godine u centru Gračanice organizuje i Sindikat Doma zdravlja I Dom kulture. Skup će obezbeđivati vojnici KFOR-a i KPS policija potvrdio je komandir policijske stanice u Gračanici, Rama Krueziju. U ostalim srpskim sredinama na centralnom Kosovu Nova godina će uglavnom biti dočekana u krugu porodice, a proslave će biti i u lokalnim restoranima i kafićima.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017