Vesti

Blokirana zgrada SO Obilić u Plemetini i vrtić Kosovski božur

Zgrada Opštine Obilić sa privremenim sedištem u Plemetini jutros je ponovo blokirana, saznaje KIM radio. Rad opštine blokirali su meštani Obilića i Plemetine nezadovoljni radom opštinskog rukovodstva. Potpredsednik opštine Darko Jakovljević u izjavi za Kosmu kaže da je blokirana i predškolska ustanova Kosovski božur. On tvrdi da su opštinu blokirali meštani pod uticajem razrešenih direktora koji odbijaju da izvrše primopredaju dužnosti. “Imenovani su danima ubeđivali lokalno stanovništvo da izvrše blokadu ovih institucija, a kao razlog navodeći prijem radnika po raspisanom konkursu. Zbog svega navedenog dolazi se do zaključka da se i dalje vrši manipulacija sa lokalnim stanovništvom, a u cilju prikrivanja mnogih nezakonitih radnji i malverzacija koje su sadašnje strukture SO Obilić otkrile i pokrenule postupak za utvrđivanje odgovornosti. ” Jakovljević je apelovao na sve nadležne da u njihovim mogućnostima najhitnije preduzmu odgovarajuće mere kako bi došlo do deblokade rada SO Obilić i vaspitno-obrazovne ustanove Kosovski božur. Novinari KIM radija, iako su pokušavali, nisu uspeli da stupe u kontakt sa nekim od predstavnika starog opštinskog rukovodstva.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017