Vesti

Ukoliko se Srbi ne vrate na posao, KPS će raspisati konkurs za prijem novih radnika

Ukoliko se suspendovani policajci KPS-a srpske nacionalnosti koji još uvek primaju plate, uskoro ne vrate na svoja radna mesta Kosovska policijska služba će raspisati novi konkurs za prijem radnika u ovu službu, izjavio je za KOSMA dnevnik potrparol KPS-a Veton Eljšani. On je precizirao da je još uvek na snazi odluka Ministarstva unutrasnjih poslova Kosova, po kojoj se oko 300 srpskih policajaca, koji nakon proglašenja nezavisnosti Kosova nisu želeli da rade pod lancem glavne komande policije u Prištini, i dalje nalaze na platnom spisku. “Rekli smo da je to bila politička odluka, ali ona neće biti na snazi još dugo. Kada bude doneto novo rešenje, a najverovatnije će to biti brzo, raspisaće se konkurs za prijem novih radnika u Gračanici i drugim mestima. ” Kosovska policijska služba pozvala je kolege Srbe koj su pod suspenzijom da se vrate na posao kako bi sluzili svojoj zajednici i organizaciji KPS-a, dodao je Eljšani. Srbi zaposleni u Kosovskoj policijskoj službi u Kosovskom pomoravlju, Goraždevcu i centralnom Kosovu napustili su svoja radna mesta krajem februara prošle godine nakon proglašenja nezavisnosti Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017