Vesti

Vladika Teodosije: Od posebne važnosti obnova srpskih domova u kojima se slavi ime Božije

Božić je danas svečano proslavljen i u Visokim Dečanima gde je svetu liturgiju služio vikarni episkop lipljanski Teodosije sa monaštvom manastira. Kako iz Dečana javlja urednik KIM radija, Živojin Rakočević, radost Hristovog rođenja sa monaštvom su podelili gosti iz Srbije i predstavnici srpskih metohijskih sredina. Episkop Teodosije je rekao da je Božić kao i uvek doneo mnogo radosti. „Bogomladenac je došao na svet da spase čoveka, da spase rod ljudski. Mi se trudimo da dočekamo tog najdražeg gosta koji će nas obdariti mnogim nebeskim darovima“, rekao je Teodosije i naglasio važnost povratka u Metohiju i potrebu obnove punog života Srba koji se vraćaju. „Nama je od posebne važnosti obnova srpskih domova u kojima se slavi Božić i ime Božije. Sigiurno je da njima nije lako, sigurno je da žive u nemaštini. Ja želim da oni dožive duhovnu sreću i radost koja se ponavlja već 2000 godina“, rekao je Vladika Teodosije. Vlado Manojlović iz Goraždevca, poželeo je svima srećan Božić uz poruku da je crkva jedina institucija kojoj narod veruje. „ Ja sam hteo da se iselim sa Kosova u Srbiju. Dolazili su ministri obećavali ali mi niko nije pomogao. Onda su mi pomogli iz Dečana, vladika Teodosije. Počeo sam da radim i ostao ovde“, rekao je Manojlović. Dečane su danas posetili i Andrej Dronov šef ruske kancelarije u Prištini i šef EULEX-a Iv De Kermabon.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017