Vesti

KPS ne očekuje incidente na Božić

Kosovska policijska služba danas je pojačala patrole u srpskim sredina zbog proslave Božića. Kako je za KIM radio rekao portparol KPS-a Veton Eljšani bezbednosna situacija na centralnom Kosovu je mirna i do sada nije zabeležen ni jedan incident. “Sve je u redu i do sada nema nikakvih problema. Imamo pojačane patrole, ali ne kontrolišemo ljude. Mi znamo da je Božić i u pripravnosti smo jer moramo da znamo šta se dešava”. Eljšani ne očekuje da će doći do incidenata tokom dana, ali je apelovao na građane koji danas slave da ne preteruju sa alkoholom i zbog lične i bezbednosti drugih ljudi u saobraćaju obrate pažnju kako voze. “Ja znam da je ovo svečani trenutak ali apelujem na građane da manje piju i da nikako ne voze u pijanom stanju”, kazao je Eljšani.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017