Vesti

Sinoć razbijena dva automobila u Suvom Dolu. Srbi u pratnji KPS-a na Božić posetili hram Svetog Save

Nepoznate osobe su protekle noći u mestu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice polupale dva automobila, čiji su vlasnici jedan Srbin i jedan Albanac. Nakon incidenata u Suvom Dolu su se okupili i Srbi i Albanci ali zbog brze reakcije KPS policije nije došlo do sukoba dve strane, potvrdio je za KIM radio portparol KPS za region Kosovske Mitrovice Besim Hoti. Neidentifikovane osobe su kamenicama polupale dva automobile, čiji su vlasnici Albanac i Srbin, pa se nakon toga okupila grupa od tridesetak meštana Suvog Dola, Srbi i Albanci. Pripadnici Severne policijske stanice su na sreću reagovali brzo i pozvali su pomoć iz Južne stanice i odmah normalizovali situaciju. Osim što su oštećena dva automobila, povređenih nije bilo”, kazao je Hoti. Portparol KPS-a kaže da je nakon toga Kosovska policija pojačala patrolu u ovom delu Kosova i da drugih incidenata nije bilo. Danas na Božić, bezbednosna situacija u Kosovskoj Mitrovici je mirna. “Danas za Božić sve je proteklo bez ikakvih incidenata na severu Kosova. Situacija je mirna i pod kontrolom KPS-a, KFOR-a i EULEKS-a”. Vernicima koji su jutros želeli da posete Hram Svetog Save u južnom delu grada, KPS je obezbedio pratnju. “Od ranih jutarnjih sati imali smo pratnju vernika koji su obilazili crkvu Svetog Save u južnoj Mitrovici i sve je proteklo bez ikakvih incidenata”, kazao je Hoti.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017