Vesti

U manastiru Gračanica održano Večernje bogosluženje i tradicionalno paljenje badnjaka

Pred nekoliko desetina vernika u manastiru Gračanica, održano je Večernje bogosluženje sa osvećenjem, a odmah nakon toga i tradicionalno iznošenje i paljenje badnjaka. Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije je čestitao svim pravoslavnim vernicima badnje veče i Božić i poželeo okupljenima da u miru i u što većem broju dočekuju i slave ovaj i sutrašnji dan. “Neka nam da Bog da još mnogo godina na ovom svetom Kosovu i Metohiji dočekujemo srpski badnjak i srpski Božić, u većem miru, u većoj slobodi, u većem blagostanju. Bog će dati ako se mi istinski vratimo Bogu, ako budemo živeli po zapovestima Božjim, onda će Bog čuti naše molitve”, kazao je vladika raško prizrenski i kosovsko metohijski. U manastiru Gračanica Povečerje i Jutrenje počeće sutra u 5 sati, a Božićna liturgija, koju će služiti vladika Artemije uz sasluženje monaštva i sveštenstva eparhije raško-prizrenske, počeće u 7 sati i 30 minuta.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017