Vesti

Još jedan napad Bošnjačkoj mahali. Lakše povređena dvojica srpskih mladića

Petar Gusnić i Bato Đorđević zadobili su sinoć lakše povrede kada je na njih, u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, nasrnula grupa nepoznatih napadača, potvrdio je za Radio KIM portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti. Hoti je kazao su se napadnuti mladići tu zaustavili zbog kvara na automobilu i da su bili u alkoholisanom stanju. “Obojica su bili u pijanom stanju i prema službenom izveštaju iz Severne policijske stanice njih je napala grupa nepoznatih mladića. Odmah su prebačeni u Dom zdravlja gde im je ukazana pomoć nakon zadobijenih povreda, a napadači su oštetili i vozilo u kojem su bile žrtve”, kazao je Hoti. On nije mogao da potvrdi da li su napadači na dvojicu mladića u Bošnjačkoj mahali bili Albanci kako prenose pojedini mediji, jer kako je rekao, policija nije ispitala dvojicu mladića zbog toga što su bili u pijanom stanju. “Nemamo nikakve inforamacije o mogućim počiniocima ovog napada jer istražitelji Severne policijske stanice još nisu izeli izjave od žrtava jer su bili pijani. Izjave koje su uzete o ovom slučaju su od svedoka koji su bili prisutni na mestu događaja. Tokom dana policajci će verovatno imati više informacija o ovom događaju, “ kazao je portparol KPS-a. Pripadnici KFOR-a koji su inače stacionirani u Bošnjačkoj mahali od subote, u trenutnku napada na mladiće nisu bili prisutni, kaže Hoti. “KFOR je ovde prisutan ali kada se dogodio incident oni verovatno nisu bili tu, ali su nakon napada odmah pristigli na mesto događaja. ” Komentarišući brojene incidente koji su se poslednjih nekoliko dana dogodili u ovom delu grada, Hoti je kazao da je za rešavanje situacije u tom delu zadužena Severna policijska stanica, ali da je KPS zatražio pomoć EULEKS policije i KFOR-a.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017