Vesti

G. Bogdanovic: EULEKS nije učinio ništa u sprečavanju incidenata u K. Mitrovici

Ministar za KiM Goran Bogdanović izjavio je danas da je misija EU učinila malo ili gotovo ništa da spreči poslednje incidente koji su se dogodili u Kosovskoj Mitrovici. “I pored sve tolerancije i dobre volje da Srbija prihvati misiju EULEX na ovim prostorima, misija vrlo malo ili gotovo ništa nije ucinila da spreči incidente koji su se desili poslednjih dana”, rekao je Bogdanović. Nakon razgovora sa predsednicima opština sa severa Kosova i načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga, Bogdanović je rekao da je neprihvatljivo da od 9. decembra kada je došlo do razmeštanja EULEKS-a u pokrajini, postoji bezbednosni vakum, uputivši apel građanima da ostanu mirni. “Mi moramo biti trezveni i mirni i poslati poruku svima na Kosovu da smo spremni na saradnju i razgovor sa svima i da sve probleme koji postoje rešavamo na miran i dostojanstven način”, poručuje Bogdanović. Bogdanović je najavio da će tokom januara, najverovatnije nakon praznika, doći do sastanka sa predstavnicima EULEKS-a i da su ti susreti veoma bitni kako bi se predupredili svi ekcesi i neutralisao pravni vakum koji postoji na severu Kosova “Razgovaraćemo sigurno o sest tacaka i o tome na koji način ćemo to da imlementiramo na terenu i kako da afirmišemo rezoluciju 1244, koja je vrlo bitna za dalji opstanak i povratak srba na prostoru KiM”, kazao je Bogdanović. Inače zdravstveno stanje svih vatrogasaca i novinarke TV Most iz Zvečana koji su povređeni u eksploziji koja se dogodila u Kosovskoj Mitrovici stabilno je, rekao je direktor zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Marko Jaksic. Šest vatrogasaca, novinarka i snimatelj Zvečanske TV Most povređeni su u dva odvojena incidenta koji su se desilu u Kosovskoj Mitrovici u petak kasno uveče. Bogdanovic je sa saradnicima obišao povređene u mitrovickoj bolnici još jednom osudivsi atak na novinarsku ekipu, ali i vatrogasce koji su obavljali svoj posao. Situacija u Kosovskoj Mitrovici danas je mirna, a u gradu je primetno nešto veće prisustvo KFOR-a nego minulih dana.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017