Vesti

O. Ivanović: Prisustvo KFOR-a u K. Mitrovici, gde oružja ima i previše deluje preventivno

Od 17. februara 2008. godine postoji pravni i bezbednosni vakum na KiM i po tom pitanju se mora hitno nešto preduzeti”, kazao je za Radio KIM državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović, povodom niza incidenata u K. Mitrovici. On dodaje da je u ovakvim situacijma od presudnog značaja prisustvo KFOR-a. “Kfor mora imati vidljivo prisustvo, jer to deluje ptreventivno i odvraćajuće na sve one koji imaju oružje, a u ovom gradu oružja ima i više nego što treba. Svi zajedno moramo delovati i KFOR i UNMIK, KPS, roditelji”, kaže Ivanović. Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju izrazio je bojazan da niz incidenata koji su se dogodili prethodnih dana zapravo predstavljaju, kako je kazao, najavu za proleće. “U ovom trenutku je jako bitno da sačuvamo mir i stabilnost i da narod ne naseda na provokacije. Jedino što mogu da kažem je da treba izbegavati opasna mesta iako je apsurdno da u 21. veku govorimo o tome. Svi imaju deo odgovornosti i krivice. Mislim da smo mi kao Vlada zakasnili sa nekim kadrovskim promenama, jer sam ubeđen da bismo mogli možda preduprediti neke od ovih stvari”, kazao je Ivanović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017