Vesti

O. Ivanović: Prisustvo KFOR-a u K. Mitrovici, gde oružja ima i previše deluje preventivno

Od 17. februara 2008. godine postoji pravni i bezbednosni vakum na KiM i po tom pitanju se mora hitno nešto preduzeti”, kazao je za Radio KIM državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović, povodom niza incidenata u K. Mitrovici. On dodaje da je u ovakvim situacijma od presudnog značaja prisustvo KFOR-a. “Kfor mora imati vidljivo prisustvo, jer to deluje ptreventivno i odvraćajuće na sve one koji imaju oružje, a u ovom gradu oružja ima i više nego što treba. Svi zajedno moramo delovati i KFOR i UNMIK, KPS, roditelji”, kaže Ivanović. Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju izrazio je bojazan da niz incidenata koji su se dogodili prethodnih dana zapravo predstavljaju, kako je kazao, najavu za proleće. “U ovom trenutku je jako bitno da sačuvamo mir i stabilnost i da narod ne naseda na provokacije. Jedino što mogu da kažem je da treba izbegavati opasna mesta iako je apsurdno da u 21. veku govorimo o tome. Svi imaju deo odgovornosti i krivice. Mislim da smo mi kao Vlada zakasnili sa nekim kadrovskim promenama, jer sam ubeđen da bismo mogli možda preduprediti neke od ovih stvari”, kazao je Ivanović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017