Vesti

UNS osudio napad na novinarku i snimatelja TV Most

“Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje napad na novinarku i snimatelja televizije Most, Mirjanu Nedeljković i Dejana Tanasijevića”, kazao je u izjavi za radio KIM predsednik udruženja novinara Srbije Nino Brajović. “Ovo je još jedan u nizu napada na novinare i medijske radnike na Kosovu samo zato što rade svoj posao. To je apsolutno neprihvatljivo. Prema našim saznanjima napadač iz grupe je Srbin i zato očekujemo da u ovom slučaju i srpska zajednica i institucije, ne samo osude ovaj incident, pomognu da se vinovnici pronađu i privedu pravdi kako se ovakvi događaji više ne bi ponavili”, kazao je Brajović. Član uprave udruženja društva novinara Kosova i Metohije i glavni i odgovorni urednik KIM radija Živojin Rakočević, kazao je da je neophodno zaštititi profesiju i ljude koji izlaze na teren, jer je situacija takva da već deset godina svaki izlazak novinarske ekipe znaci da ljudi idu direktno u opasnost. “Mirjana Nedeljković je novinar koji je imao brojne probleme na Kosovu i Metohiji. Bio sam svedok kada je nemački vojnik KFOR-a, u Prizrenu u svetim Arhangelima, nasrnuo na nju i pljunuo je u lice. Moramo, kao udruženje novinara, svaki put reagovati i svaki put kod relevantnih međunarodnih institucija i svih lokalnih faktora koji mogu da pomognu, uticati da se zaustavi nasilje i da novinari budu zaštićeni”, kazao je Rakočević.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017