Vesti

Oružani napad na kuću Z. Maksimovića u G. Livoču kod Gnjilana

U selu Gornji Livoč kod Gnjilana sinoć je, cetvrti put u poslednje dve godine, pucano na kuću Zorana Maksimovića. Maksimović je u izjavi za KOSMU potvrdio da niko od ukućana nije povređen iako se u trenutku napada u kući nalazila njegova šestočlana porodica. Zamenik portparola KPS policije za region Gnjilana, Naser Ibrahimi potvrdio je za KOSMU da je policija odmah po prijavi Maksimovića stigla na mesto događaja i obavila uviđaj. „Pucnjava se dogodila jutros oko tri sata. Policija je tokom uviđaja u razmaku od 50 metara od kuće pronašla 11 čaura kalibra 7, 62 mm. Uhapšenih nema a policija radi na rasvetljavanju incidenta. Sumnja se da su napadači pucali sa te udaljenosti od 50 metara“, rekao je Ibrahimi. Maksimović je već duže vreme na čelu humanitarne organizacije "Dečija radost" koja uspešno pomaže ugoženoj deci na Kosovu i Metohiji. Inače napad na porodicu Maksimović izazvao je veliko uznemirenje i strah među 20-ok preostalih srpskih porodica u Gornjem Livoču.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017