Vesti

Nemiri u K. Mitrovici. Bačena eksplozivna naprava na srpski kafić

U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć su ponovo izbili nemiri nakon što je nepoznati muškarac bacio ekspozivnu napravu na srpski kafić „Viva“ u kojem se nalazio veliki broj mladih. Povređenih nije bilo a prema rečima portparola KPS policije Besima Hotija oko ponoći nekolicina revoltiranih Srba zapalila dva lokala čiji su vlasnici Albanci u naselju Bošnjačka mahala. Šest vatrogasaca je potom povređeno, kada je u trenutku gašenja požara u albanskim lokalima u naselju Bošnjuačka mahala odjeknula još jedna eksplozija. Besim Hoti međutim za KIM radio kaže da se pretpostavlja da su vatrogasci povređeni u toku obavljanja svoje dužnosti. U opštoj gužvi koja je nastala povređeni su novinarka i snimatelj TV Most, Mirjana Nedeljković i Dejan Tanasijević a u eksploziji ispred kafića "Viva" je oštećeno nekoliko parkiranih automobila. „Situacija se smirila nakon intervencije KFOR-a i EULEX policije“, rekao je Hoti i dodao da uhapšenih sinoć nije bilo. „Još uvek neznamo ko je bacio eksplozivnu napravu na kafić „Viva“ ali intenzivno radimo na pronalaženju počinilaca. Trenutno je u Mitovici mirno ali situacija je veoma delikatna tako da ovakvi incidenti ne donose nikome dobro“, rekao je Hoti. Kako KIM radio saznaje stanje povređenih vatrogasaca je stabilno i oni su medicinski zbrinuti u Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Prema rečima lekara oni su zadobili povrede ekstremiteta i grudnog koša ali nisu u životnoj opasnosti. Ovo je u poslednjih pet dana drugi ozbiljan incident u Kosovskoj Mitrovici. Prethodno su u severnom delu Kosovske Mitrovice dvojica kosovskih Albanaca nožem izbola šesnestogodišnjeg Nikolu Božovića.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017