Vesti

Na Kosovu tokom novogodišnje noći nekoliko nesreća

U novogodišnjoj noći na Kosovu i Metohiji nastradalo je sedam osoba, a dve su povređene od zalutalih metaka. Neposredno posle ponoći jedna osoba je izgubila život u Peći, a u Prizrenu su stradale tri osobe, potvrdio je u izjavi za KiM radio portparol KPS-a Veton Eljšani. On je kazao da se u novogodisnjoj noći dogodilo i nekoliko saobraćajnih nezgoda od kojih su dve bile sa smrtnim ishodom. „U udesu koji se dogodio kod Orahovca nastradala su 4 Albanca iz Đakovice, a u udesu kod Peći život je izgubila jedna osoba, takođe Albanac. “ Eljšani je dodao i da su od posledica zalutalih metaka povređeni jedna žena u Podujevu i jedno dete u Gnjilanu, a zbog opekotina koje su nastale usled nepažljivog rukovanja pirotehničkim sredstvima nekoliko lica je zatrazilo pomoć lekara. „Za razliku od prošle godine kada je bilo mnogo više povređenih zbog nepažljivog rukovanja pirotehničkim sredstvima ove godine je broj povređenih znatno manji. Pomoć lekara zatražlilo je 55 osoba. „ Eljšani je dodao i to da je na Vranjevcu u Prištini zbog nepažnje izgoreo krov jedne kuće.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017