Vesti

Prištinske Srbe “novogodišna” pucnjava vratila u 1999. godinu

Malobojni Srbi koji su u veoma teškim uslovima ostali u Prištini sinoć su u strahu dočekali Novu 2009. godinu zbog, do sada, nezabeležene pucnjave iz vratrenog oružja u samom gradu i okolnim sredinama. Snežana Borzanović iz Prištine rekla je, u izjavi KIM radiju, da je Srbe iz ovog grada, koji se svakodnevno okupljaju u Centru za mir i toleranciju, juče obišao KFOR a da je na ulicama bilo primetno pojačano prisustvo KPS policije. Ipak, kako kaže, to nije uspelo „odagna strah prištinskim Srbima“ jer se iz vatrenog oružja pucalo od kasnih popodnevnih do ranih jutarnjih sati. „Noć je bila strašna, pucalo se na sve strane. Imala sam osećaj od siline detonacija kao da se i iz minobacača pucalo. Pucnjava me je vratila u 1999. godinu. Nije bilo nikakve šanse da se spava cele noći. Doživela sam jedan od najneprijatnijih osećaja od kako sam se vratila u Prištinu“, kaže Snežana koja se posle rata prva vratila u glavni grad Pokrajine. Iako kaže da poštuje stari kalendar, po kojoj će Novu 2009. dočekati 14-og januara, ona je svim raseljenim sugrađanima čestitala Novu Godinu i pozvala ih da se vrate u Prištinu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017