Vesti

Novogodišnja noć na Kosovu uz do sada nezapamćenu pucnjavu

Na Kosovu i Metohiji sinoć nije bilo organizovanog dočeka nove 2009. godine na otvorenom u srpskim sredinama. Do kasno noć slavilo se u restoranima i u krugu porodica. U posleratnom periodu ovaj doček biće upamćen po do sada nezabeleženoj pucnjavi iz vatrenog oružja. Pucnjava je počela od ranih večrnjih sati a nebo nad Prištinom tačno u ponoć bilo je prekriveno vatrometima a pucnjava iz vatrenog oružja je odjekivala do ranih jutarnjih sati. Prema prvim saznanjima KIM radija u regionu Prištine incidenata nije bilo. Srbi sa Kosova i Metohije su i ovu 2009. godinu dočekali izolovani u svoje “enkave” već devetu godinu sa istim željama: bezbednost, sloboda i mir. Gračanica ni sinoć u novogodišnjoj noći nije bila pošteđena restrikcija električne energije koje su se sprovodile po sistemu tri-tri, dakle tri sata sa strujom i tri sata bez struje. Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Gračanici koja radi u Lapljem Selu tokom novogodišnje noći nije imala puno posla potvrdio je KIM radiju dežurni lekar doktor Dejan Milić. On je kazao da se tokom službi Hitne pomoći obratilo tri pacijenta od kojih je jedan bio u alkoholisanom stanju, jedan sa povredom ramena i jedan hronični pacijent. “Ekipa Hitne pomoći sa dežurnim lekarima Slavišom Tonićem i Sašom Mirićem nije izlazila na teren i većih intervencija nije bilo“, rekao je dr. Milić. Državne institucije na centralnom Kosovu danas ne rade a privatne radnje radiće skraćeno od 10 do 16 časova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017