Vesti

SNV Kosova i Metohije osudilo napad na Nikolu Božovića

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije najoštrije je osudilo napad na šesnaestogodišnjeg Nikolu Božovića, koji se juče dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice i zatražilo od Međunarodne zajednice da adekvatno, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odgovori na sve učestalije provokacije Albanaca, navodi se u saopštenju SNV-a Kosova i Metohije dostavljenom KIM radiju. Dodaje se da SNV smatra da ranjavanje Božovića, kao i nedavni napadi na pripadnike KPS-a, jasno govore o tome kako Albanci permanentno koriste nasilje za ostvarivanje političkih ciljeva. “Veće smatra da je hapšenje pripadnika OVK, odnosno gnjilanske grupe, i nezadovoljstvo koje su zbog toga izrazili albanski političari sa juga Srbije i KiM, apsolutno neshvatljivi. Kao takvo predstavlja podsticaj tvrdom krilu terorističkih organizacija da nastave sa etničkim čišćenjem Srba. Veće podseća Međunarodnu zajednicu i celokupnu javnost, da je takav pristup predstavnika Albanaca neprihvatljiv i da predstavlja govor mržnje koji može da destabilizuje, ne samo ovaj prostor, čitav region”, navodi se u saopštenju. SNV je upozorilo Međunarodnu zajednicu na moguće provokacije koje mogu uslediti od strane “albanskih separatista i terorista” i pozvalo UNMIK i KFOR da osiguraju bezbednost svim građanima na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017