Vesti

Vrbovac dva dana bez telefonskog signala

Korisnici mobilne telefonije Srbije iz Vitinske opštine i oni koji se signalom na svom mobilnom telefonu napajaju sa antenskog stuba iz sela Vrbovac kod Vitine već dva dana nisu u mogućnosti da koriste usluge MTS-a. Kako saznajemo KEK je isključila napajanje strujom predajnik u Vrbovcu zbog neizmirenih dugovanja koji iznose oko 1. 800 evra. Ilija Ivanović direktor Telekoma za KiM kaze da ukoliko se ovaj problem brzo ne reši vrlo brzo će prestati da funkcioniše i fiksna telefonija i ističe da postoji problem oko plaćanja KEK-u jer, kako kaže, Telekom ne može njima direktno da izmiruje račune, već će morati da se nađe posrednik u tome. “Telekom nema ugovor i Telekom sa fizičkim licem ne zna kako bi sklopio ugovor. Bez posrednika nismo u mogućnosti da KEK-u izmirimo dugovanja zbog toga što naši odnosi trenutno nisu tako jednostavni”, izjavio je Ivanović za Klokot radio. Broj onih koji koriste usluge MTS-a u ovom delu KiM je oko 1000.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018