Vesti

Srbi iz Goraždevca se nadaju da će EULEKS otkriti počinioce zločina na reci Bistrici

Policija UNMIK-a do kraja svoje misije tvrdila je da čini sve da se otkriju počinioci zlodela nad Srbima, a posle rekonfiguracije ove misije i EULEKS najavljuje intenzivniju istragu. Nekadašnji komesar UNMIK policije posle ubistva dvoje i ranjavanja četvoro dece u Goraždevcu obećao je „da će prevrnuti svaki kamen” kako bi otkrio počinioce ovog strašnog zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. Bogdan Bukumirić koji danas, šestu godinu nakon zločina oseća posledice jer je sa četiri prostrelne rane u stomaku i dve u glavi preživeo gotovo sigurnu smrt, optimista je po pitanju kažnjavanja počinioca sa dolaskom misije EULEKS. “Ja se nadam da će oni uspeti da dođu do odgovora ko je pucao, ko su počinioci ovog zločina nad nama”, rekao je Bukumirić za radio Goraždevac. On kaže da je je uporno, u poslednje dve godine pisao pisma UNMIK administratorima u Prištini, a tvrdi da će pisma ubuduće slati i šefu EULEKS-a. “ Ja ću se i njima obratiti za par meseci da bih čuo šta se uradilo i dokle se stiglo sa ovim slučajem”, navodi Bukumiric. Oko osamdesetoro srpske dece na koje je 13. avgusta 2003. godine ispaljeno više rafala iz automatskog oružja, kupalo se na reci Bistrici kraj Goraždevca. Ubijeni su Ivan Jovović i Panto Dakić, a ranjeni Djordje Ugrenovic, Marko Bogicevic, Dragana Srbljak i Bogdan Bukumiric.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018