Vesti

Kosovska Kamenica: U Kriljevu pronađena tela dvoje Srba

U mešovitom selu Kriljevo kod Kosovske Kamenice danas su pronađena tela dvoje Srba, saznaje KIM radio. Komšije su pozvale policiju pošto su primetili da dvoje staraca ne izlaze iz kuće već više od nedelju dana. Vest o smrti dvoje staraca KIM radiju je potvrdio i portparol Kosovske policijske službe u Gnjilanu Ismet Hašani. On nije mogao da saopšti imena preminulih ali je kazao da prvi rezultati istrage govore da su umrli prirodnom smrću. “ Evo nalazim se ovde na licu mesta. Jedan međunarodni i jedan kosovski javni tužilac započeli su istragu. Prema informacijama lekara nema tragova nasilja pa se pretpostavlja da je dvoje staraca umrlo prirodnom smrću. Dvoje staraca ima preko 70 godina i živeli su sami u selu Kriljevo kod Kosovske Kamenice”, rekao je Hašani. Hašani nije želeo da odgovori na pitanje da li je čest slučaj da dvoje staraca premine u istom danu prirodnom smrću. ”Nije u pitanju jedan dan već cela nedelja. Ne želim da iznosim nikakve detalje dok se istraga ne završi”, rekao je Hašani KIM radiju.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018