Vesti

Zdravstveni centar Gnjilane dobio novog direktora

Nakon privođenja doktora Milorada Todorovića Zdravstveni centar Gnjilane dobio je novog direktora. Odlukom upravnog odbora, za novog direktora postavljena je doktorka Jelica Krčmarević. Doktorka Krčmarević, kao dugogodišnji lekar u Kosovskom Pomoravlju, izjavila je za Klokot radio da poznaje svu problematiku sa kojom se suočavaju Domovi zdravlja u ovom kraju kao i njihovi radnici i da će pokušati da reši ove probleme. Jedan od njenih ciljeva, kako kaže, jeste što skorije otvaranje bolnice u Kosovskom Pomoravlju koja će imati i porodilište. “Prioritet je bolnica, ne tako velikog kapaciteta, gde bi se nalazilo porodilište, dečije interno odeljenje, laboratorija, dobar rendgen, kako bi ljudi mogli na jednom mestu da budu zbrinuti”, kazala je Krčmarević. Ona se nada da će ovaj projekat naići na razumevanje kod nadležnih ministarstava. “Još uvek nisam imala kontakt sa nikim iz ministarstva ali se nadam da će imati razumevanja kao i nadležni ministarstva zdravlja, ministarstva za KiM i nadleni iz Koordinacionog centra”, kazala je ona. Odlukom upravnog odbora doktorka Jelica Krčmarević je za direktora Zdravstvenog centra Gnjilane postavljena još sredinom prošle godine, medjutim, na tom mestu je do privođenja bio doktor Milorad Todorović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017