Vesti

Na crkvi u Drajkovcu kod Štrpca postavljena albanska zastava

U selu Drajkovcu kod Štrpca, u noći između subote i nedelje, nepoznate osobe su na zvoniku crkve svetih 40 mučenika postavile zastavu države Albanije. Crkva, koja se nalazi na ulazu u selo, udaljena je od punkta ukrajinskog KFOR-a pedesetak metara što nije odvratilo nepoznate počinioce da postave albansku zastavu na zvonik crkve. Zastavu su primetili meštani i odmah o tome obavestili policiju. U policijskom zapisniku stoji da, osim postavljanja zastave, na crkvi nisu primećena oštećenja ili da nešto nedostaje, a to je potvrdila i Desanka Jovanović iz Drajkovca koja se stara o održavanju crkve. U izveštaju policije stoji da ni vojnici ukrajinskog KFOR-a nisu primetili nista sumnjivo i da su zastavu videli tek narednog jutra. Ovo je uznemirilo žitelje Drajkovca koji se nadaju da je ovo izolovani incident. U Drajkovcu, zajedno sa Albancimi, živi više od 300 Srba.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017