Vesti

Štrajkače primio predsednik KC Zvonimir Stević

Više od 20 radnika koji su bili angažovani na rad u Javnom komunalnom preduzeću opštine Priština, već deset dana je u štrajku zbog isteka ugovora o radu. Oni su danas protestvovali ispred zgrade Koordinacionog centra u Gračanici zahtevajući produženje ugovora. Kako KIM radio saznaje, sastanak predstavnika štrajkača i predsednika Koordinacionog centra, Zvonimira Stevića, počeo je nešto posle 15 časova i još uvek je u toku. Predsednik Skupštine opštine Priština sa sedištem u Gračanici, Dragutin Perić, u izjavi KIM radiju nije želeo da iznosi detalje vezane za dalji status tih radnika. “To su radnici koji su bili angažovani preko tržišta rada dok su trajali javni radovi i dok je bila potrebna radna snaga. Isplaćivani su preko Tržista rada i nisu bili u radnom odnosu”, kaže Perić. Perić je rekao da on ne prisustvuje sastanku u Koordinacionom centru.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018