Vesti

P. Miletić: Pred uspehom srpske diplomatije ne treba zatvarati oči

Generalni sekretar Samostalne liberalne stranke, koja participira u Skupštini Kosova, Petar Miletić, izjavio je KIM radiju da se on lično slaže sa dogovorom o šest tačaka koji je Beograd postigao sa Ujedinjenim nacijama i smatra da je Kosovo mali i diplomatski nedovoljno jak politički subjekat da bi mogao da odbije odluku Saveta Bezbednosti. „Politička elita kosovskih Albanaca može mnogo da nauči iz grešaka koje je srpski režim tokom 90-ih napravio kada se Milošević praktično konfrotirao sa celim svetom pa je od toga najveće štete upravo imao srpski narod. Pred uspehom srpske diplomatije ne treba zatvarati oči jer su ti uspesi plod jednog drugačijeg pristupa međunarodnoj politici i međunarodnim partnerima uopšte. Vlada sada ima priliku da se dokaže kao pouzdan partner u stvaranju jednog bezbednog i stabilnog okruženja ili da uđe u jedan proces destabilizacije regiona“, rekao je Miletić. On smatra da bi posledice takve odluke osetile sve etničke grupe na Kosovu. „Ja mogu da razumem predsednika i premijera Kosova da su pod velikim pritiskom javnosti. Međutim, biti lider znači da se ponekad donose i teške i nepopularne odluke. On kaže da njega lično kao generalnog sekretara stranke niko iz vrha kosovskih vlasti nije kontaktirao u vezi donošenja odluke nakon sporazuma Beograda i UN-a o šest tačaka. Miletić je u izjavi KIM radiju izrazio očekivanje da do nasilja na Kosovu u narednom periodu neće doći zbog odbijanja Prištine da prihvati dogovor Beograda i UN-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017