Vesti

N. Šatri: Nezavisnost Kosova je brod koji tone

Naser Šatri, bivši komandant vojne policije 133 brigade OVK saopštio je danas da će veterani OVK sutra učestvovati na protestu čije je održavanje najavljeno za sutra u podne u centru Prištine. Protesti se održavaju protiv plana Ban Ki Muna od šest tačaka čije je sprovoljenje dogovoreno u saradnji sa Beogradom. Šatri u saopštenju medijima navodi da Kosovo “proživljava dramatične trenutke i da su od završetaka rata do danas ovo najteži momenti za Kosovo”. “Podela Kosova se legalizuje preko UNMIK-a koji ne odlazi i EULEX-a koji je dobio dozvolu od Beograda. Plan Ahtisarija je zamenjen sa šest tačaka Ban Ki Muna. Nezavisnost koju je proglasilo Kosovo je brod koji tone”, rekao je bivši komandant OVK. On navodi da amanet poginulih boraca OVK ne poštuju, kako je rekao, “njihovi saborci koji su ostali živi i postali političari. ” On je kazao da posle svakog kompromisa Kosovo pada sve niže i niže i da se kako navodi tome ne vidi kraj.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017