Vesti

Telekom: Sastanci na daljinu bez putovanja

Uspostavljanjem video veze između Kosovske Mitrovice, Beograda, Podgorice i Banja Luke, "Telekom Srbija" je danas, u severnom delu Kosovske Mitrovice, prvi put predstavio savremenu i jedinstvenu uslugu -TelePresence. Prvu video vezu danas su putem Telepresence-a uspostavili glumci Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Mladen Nelević, zatim je prisutne, putem video veze iz Beograd, pozdravio generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko. Koordinator tehničke izvršne jedinice Telekom Srbija na Kosovu i Metohiji, Ilija Ivanović, izjavio je da TelePresence predstavlja savremeno tehnološko rešenje za komunikaciju, koje omogućava organizovanje sastanaka i komunikaciju među sagovornicima koji mogu biti udaljeni hiljadama kilometara. “Mislim da će sve ovo biti od koristi, zato što je Kosovo i Metohija trenutno pod UNMIK-om i mislim da će ovu tehnologiju koristiti i stranci”, kaze Ivanović. On je podsetio da trenutno u izvršnoj jedinici na KiM Telekom Srbija ima 23 500 pretplatnika fiksne telefonije i oko 400 000 pretplatnika mobilne telefonije. Komercijalno korišćenje TelePresence-a u Srbiji počinje u decembru. Cena usluga biće određena po satu korišćenja i zavisiće od broja učesnika kao i od broja lokacija na kojima se održava sastanak. Kako su kazali nadležni iz Telekom-a, u prvo vreme biće omogućeno održavanje sastanaka između Beograda, Podgorice, Banjaluke i Kosovske Mitrovice, dok se tokom sledeće godine planira uspostavljanje video veze najpre sa Nemačkom i Velikom Britanijom, a potom i sa SAD, Kanadom i Australijom.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017