Vesti

UNMIK policija postavlja video nadzor na Jarinju

Predstavnici UNMIK policije započeli su postavljanje video nadzora na administrativnom prelazu Jarinje kod Leposavića, potvrdio je portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani. “Cilj tog video nadzora je pre svega sigurnost ljudi koji tu rade i sigurnost svih vozila koja tu prolaze, ” kazao je Eljšani. Sredinom avgusta predstavnici UNMIK-a postavili su video nadzor i na drugom administrativnom prelazu Srbije sa severom Kosova u Brnjaku nadomak Zubinog Potoka. Oba administrativna prelaza bila su spaljena od strane lokalnog srpskog stanovništva nakon što je 17. februara proglašena jednostrana nezavisnost Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017