Vesti

K. Pomoravlje: EULEKS može biti raspoređen na KiM u okviru Rezolucije 1244

U Kosovskom Pomoravlju mišljenja oko raspoređivanja misije EULEKS su podeljena. Ima onih koji su izričito protiv ove misije ali i onih koji podržavaju raspoređivanje EULEKS-a. Doktor Milorad Todorović, bivši poslanik u koaliciji Povratak i sadašnji predsednik SO Gnjilane, kazao je u izjavi za Radio Klokot da su Srbi u ovom mestu mišljenja da EULEKS može biti raspoređen na Kosovu i Metohiji ali da ne bi trebalo da radi van Rezolucije 1244. “Siguran sam da je mišljenje Srba u Kosovskom Pomoravlju državotvorno, odnosno da misija EULEKS može doći na Kosovo ali ne može da izađe iz mandata koji je definisan Rezolucijom 1244, što znači da ne može da bude asistent u stvaranju nelegalne tvorevine na teritoriji države Srbije”, kazao je Todorović. Doktor Todorović dodaje da su Srbi sa Kosova i Metohiji vezani za svoju maticu, drzžavu Srbiju, a da će sve što je suprotno politici Srbije biti odbačeno. “Ne sumnjam da će neko od Srba tražiti zaposlenje u EULEKS-u ali mislim da će ova misija bez pristanka Srbije, bar što se K. Pomoravlja tiče, naići na bojkot“, kazao je Todorović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017