Vesti

Trgovina organima na Kosovu u rukama međunarodnih tužilaca

Istraga o slučaju ilegalne transplantacije ljudskih organa u privatnoj prištinskoj poliklinici "Medicus" prešla je u ruke Međunarodnih tužilaca na Kosovu, potvrdio je i izjavi za KOSMU potparol KPS policije u Prištini Veton Eljšani. ”Uhapsili smo četiri osobe u vezi ovog slučaja, taj predmet je predat sudu i sudija je uhapšenima odredio pritvor od 30 dana. Inače slučaj je predat međunarodnim tužiocima ali imamo zajednički tim KPS-a i internacionalne policije”, rekao je Eljšani. On je kazao da je slučaj veoma osetljiv i zahteva saradnju sa drugim zemljama regiona. KPS policija uhapsila je trojicu Albanaca i jednog državljanina Turske pod sumnjom da su umešani u ilegalnu tgovinu ljudskim organima u Prištini. Uhapšeni su doktori Ljutvi Derviši i Tun Perforsaji, urolozi, kao i Arben Derviši, menadžer klinike Medikus. Policija intenzivno trega za Jusufom S. još jednim turskim državljaninom koji je učestvovao u pomenutoj transplantaciji.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017