Vesti

U Suvom Dolu kod K. Mitrovice kamenovana vozila

Nepoznate osobe kamenovale su u albanskom delu sela Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice dva automobila u kojima su bili kosovski Srbi, ali povređenih nije bilo, potvrdio je komandir policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice Milija Milošević. “Najpre je oko 19 časova, prvo kamenovano vozilo Bratislava Kragovića koji je putovao sa suprugom i dvoje dece. Nešto kasnije, kamenovano je i vozilo Bogdana Denovića, koji je bio sa suprugom u automobilu, a rano jutros dogodio se još jedan incident kada su nepoznate osobe kamenovale vozilo kosovskog Albanca. U svim ovim incidentima niko nije povređen, a istraga je u toku, ” rekao je Milošević u izjavi Kontakt Plus radiju, ističući da je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Selo Suvi Do nalazi se na par kilometara od Kosovske Mitrovice, a u njemu u potpunom albanskom okruženju živi 40 srpskih domaćinstava.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017