Vesti

Otvorena kancelarija Ministarstva poljoprivrede Srbije za ruralni razvoj u Leposaviću

Danas je u Leposaviću otvorena kancelarija Ministarstva poljoprivrede Vlade Republike Srbije za ruralni razvoj, a njenom otvaranju prisustvovali su ministri Saša Dragin i Goran Bogdanović. Oni su tom prilikom izjavili da je ova akcija dokaz da Srbija ima kontinuitet politike prema Kosovu. Ministar poljoprivrede Saša Dragin je izjavio da je ovo dobar način da se pomogne poljoprivrednicima na ovom prostoru. “Na mestima kao što je Leposavić, a pogotovo u enkalavama na Kosovu je jako bitno da ministarstvo što više ulaže i na taj način pomogne ljudima koji se bave poljoprivredom. Iz tog razloga je pored 126 područnih i 11 regionalnih službi, koje funkcionišu na celoj teritoriji Srbije, ovde otvorena još jedna kancelarija i tu kancelariju smo opremili sa svim onim šo je potrebno za njen rad, ” rekao je Dragin. “Saradnja ministarstava ogleda se i u ovakvim akcijama i rezultati su odmah vidljivi na terenu”, istakao je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, dodavši da je ovo je pravi način da se ekonomski jača srpska zajednica. “Najveći broj Srba na Kosovu živi u ruralnim sredinama od poljoprivrede i to im je možda jedini izvor prihoda. Ministarstvo poljoprivrede sa ministarstvom za KiM će činiti i dalje ogromne napore da poboljša položaj poljoprivrednika ne samo na Kosovu, nego na čitavoj teritoriji, naročito u Pomoravlju, centralnom Kosovu, gde imamo dobar deo viška poljoprivrednih proizvoda. Zbog toga planiramo da osnujemo tri centra za prikupljanje viška poljoprivrednih proizvoda, koje kasnije možemo da distribuiramo u Srbiju, i da ti ljudi mogu tamo svoje proizvode da prodaju”, objasnio je Bogdanović. Ministri su i ovom prilikom najavili da će kontinuitet politike prema Kosovu i Metohiji održavati i da se konkretne akcije na terenu mogu očekivati i do kraja godine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017