Vesti

Otvaranje obdaništa “Naša radost” u Vrbovcu odloženo za desetak dana

Iako je prvobitno planirano da se radovi na obdaništu “Naša radost” u Vrbovcu kod Vitine završe 8. novembra, na dan Svetog velikomučenika Dimitrija, kada je i seoska slava, radovi još nisu završeni. Prema rečima izvođača radova privatne građevinske firme iz Ropotova, zbog nedostatka finansijskih sredstava rok za otvaranje je pomeren za desetak dana. Izgradnju dečjeg obdaništa finansira Vlada Republike Srbije preko Ministarstva za Kosovo i Metohiju, a vrednost radova iznosi 2 miliona dinara. Direktor obdaništa “Naša radost” Ljubomir Pržić u izjavi za Klokot radio je kazao da je odlukom loklane samouprave došlo do preregistracije ovog obdaništa koje je do 1999. godine funkcionisalo u Vitini. “Upravo se izvode dodatni radovi na izgradnji obdaništa, nadam se da će svi radovi u skorije vreme biti završeni i da će naši predškolci ovde imati uslove za nesmetan rad. ” Pržić dodaje da će u ovom objektu posao naći oko 15 radnika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017