Vesti

Gornje Kusce: Uhapšene tri osobe srpske nacionalnosti

Predrag Đordjević iz Gornjeg Kusca, opština Gnjilane uhapšen je sinoć oko 21. 30 časova, a pretresom njegove kuće pronađeno je oružje i municija, izjavio je danas za Kontakt plus radio, regionalni portparol KPS-a Ismet Hašani. On je precizirao da je Đordjević uhapšen sa još dve osobe srpske nacionalnosti, koje su takođe iz Gornjeg Kusca. Oni su zaustavljeni sinoć na kameničkom putu u blizini Gnjilana, a pretresom vozila pronađena je manja količina municije, nakon čega je policija izvršila i pretres Đorđevićeve kuće. “Pronađene su dve automatske puške, jedan karabin, jedan pištolj, jedan bajonet. Đjorđević je uhapšen po naredbi javnog tužioca i ostaće u pritvoru 72 sata, nakon čega će se protiv njega pokrenuti krivični postupak zbog posedovanja oružja i municije” rekao je Hašani. On dodaje da su druge dve osobe puštene na slobodu, ali će i protiv njih biti pokrenut postupak jer su se nalazile u automobilu sa Đorđevićem.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017