Vesti

Tri muškarca uhapšena zbog ilegalne transplantacije organa

KPS policija je juče uhapsila tri muškarca osumnjičena za ilegalnu transplantaciju, saznaje KIM radio. Portparol KPS-a za region Prištine Veton Eljšani je potvrdio ovu informaciju, kazavši da je među njima i jedan državljanin Turske. “Juče oko 14 sati na prištinskom aerodromu uhapšen je jedan državljanin Turske, koji je zajedno sa još dvojicom ljudi iz Prištine učestvovao u transplantaciji. Pored njega uhapšeni su menadzer i doktor iz klinike Medikus u Prištini. ” Uhapšeni su lekar Ljutfi Derviši, I Tun Pervorfaj, menadžer klinike Medikus, a saslušano je još sedam osoba. Turskog državljanina policija je uhapsila na putu za prištinski aerodrom, zbog sumnje da je na Kosovo došao kao donator bubrega za transplantaciju. Prema Eljšanijevim rečima, KPS je prilikom pretresa klinike pronašla još jednog pacijenta, državljanina Izraela, za kojeg se sumnja da je primio bubreg od turskog državljanina. Eljšani je kazao i to da je "tokom pretresa utvrđeno da je većini lekova rok za upotrebu skoro istekao, a i da je pronađeno nekoliko doza krvi bez oznake porekla. Inspektorat i eksperti sudske medicine obavezni su da podnesu specijalni izveštaj o radu ove klinike.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017