Vesti

Uspeh pozorišta iz Gnjilana na festivalu “Fedras”

Srpsko dramsko pozorište iz Gnjilana, sa privremenim sedištem u Velikom Ropotovu, gostovalo je u Malom Crniću kod Požarevca. Na predlog žirija festivala koji je trajao sedam dana, titulu najboljeg glumca dobio je amaterski glumac i student engleskog jezika, Miloš Ristić iz Donjeg Drenovca kod Kosovske Kamenice. Pored ove nagrade, pozorišna trupa na čelu sa rediteljem Sašom Stojanovićem osvojila je još tri nagrade: za scenski govor, kostime i scenografiju. Po rečima reditelja Saše Stojanovića ovo je četvrto uspšeno gostovanje na festivalu “Fedras” u Malom Crniću kod Požarevca.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017