Vesti

Postignut načelni dogovor o izgradnji fabrike vode na severu Kosova

Loše vodosnabdevanje umnogome otežava život na severu Kosova i Metohije. Od opštine Kosovska Mitrovica potekla je inicijativa da se uz pomoć Vlade Srbije izgradi nov vodovod za potrebe stanovništva ovog dela Kosova i Metohije. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica, Nenad Topličević, izjavio je za KOSMA dnevnik, da će se sa izgradnjom nove fabrike vode na severu Kosova započeti na proleće naredne godine. On je rekao da su predsednici opština sa severa Kosova imali, kako je kazao, konstruktivne razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije u vezi izgradnje nove fabrike vode. “Predsednici opštine Zubin Potok, Leposavić i ja kao predsednik opštine Kosovska Mitrovica razgovarali smo sa državnim sekretarom za infrastrukturu o vodosnabdevanju na severu Kosova i dobili smo uveravanja i od ministra za Kosovo i Metohiju da će podržati naš zahtev i razmatrati ga i u okviru raspodele sredstava iz budzeta za 2009. godinu”, rekao je Topličević. On je izrazio nadu da će izgradnja fabrike početi marta ili aprila sledeće godine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017