Vesti

Na sednici SO Vitina utvrđen prestanak mandata sedmoro odbornika SRS-a

U OŠ. Marko Rajković u Vrbovcu juče je održana sednica Skupštine opštine Vitina. Na sednici, pored aktuelnih problema sa kojima se suočava opštinsko rukovodstvo, odbornici su razmatrali i zahtev četiri škole koje funkcionišu u ovoj opštini, o finansiskoj pomoći i materijalnim sredstvima u iznosu od 11 204 000 dinara. Odbornici su jednoglasno usvojili ovaj predlog. Međutim, zbog nedostatka finansija u opštinskoj kasi ovaj se zahtev prosleđuje nadležnim ministarstvima Republike Srbije. Na sednice SO Vitina utvrđen je i prestanak mandata sedmoro odbornika Srpske radikalne stranke koji su prešli u Srpsku naprednu stranku. Dejan Moskić, predsednik SO Vitina, kazao je u izjavi za “Radio Klokot” da je jedna od glavnih tema na sednici bila prestanak mandata odbornika SRS-a. "Za sedmoro odbornika SRS-a blanko ostavke podneo je Ljubomir Kragović 13 oktobra 2008. Mi smo na sednici utvrdili prestanak njihovih mandata ", kazao je Moskić. Ni na ovoj sednici nisu prisustvovali odbornici opozicione SRS I DS, a peticiju'' Stop EULEKSU", koju je pokrenula Zajednica srpskih opština KiM, prvi su potpisali prisutni odbornici. Lokalnu vlast u opštini Vitina čini koalicija Grupa građana Vidovdan - Demokratska stranka Srbije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017