Vesti

Raseljeni bez policijske pratnje posetili groblje u Kosovskoj Vitini

Veliki broj raseljenih Srba iz opštine Vitina u Kosovskom Pomoravlju danas je na Zadušnice obišlo grobove svojih najmilijih. Većina njih je po prvi put posle rata posetila groblje u Vitini a najveći broj njih stigao je iz Jagodine, Smedereva Niša i Kragujevca gde se poslednjih godina iselilo i najviše Srba iz vitinske opštine. Organizovanog prevoza nije bilo pa su uglavnom dolazili samoinicijativno. Kosovska Vitina je jedna od malobrojnih gradskih sredina na Kosovu gde pravoslavni spomenici nisu porušeni ali je prema svedočenju raseljenih, koji su danas došli u Vitinu, groblje zaraslo u korov pa su mnogu jedva prepoznali grobove rođaka i prijatelja. Za Srbe iz sela Žitinje i Podgovce u ovoj opštini, kako javlja Klokot radio, američki vojnici KFOR-a su organizovali pratnju. Incidenata nije bilo.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017