Vesti

U domaćinstvu D. Stojanovića iz Bostana izbio požar. On tvrdi da je požar podmetnut

U domaćinstvu Dragana Stojanovića u selu Bostane kod Novog Brda sinoć oko 18:30 izbio je požar, saznaje KIM radio. Stojanović, koji sa osmočlanom porodicom živi u centru sela pored puta, tvrdi da je požar podmetnut. “ Neko je podmetnuo požar. Došao je i najverovatnije bacio flašu sa benzinom a onda zapalio. Požar je primetila komšinca i odmah smo obavestili policiju i vatrogasnu službu koji su stigli posle više od sat vremena”. U požaru je izgorelo seno, štala i garaža. “ Uspeli smo da spasimo stoku, traktor i auto sve ostalo je izgorelo”, rekao je Stojanović KIM radiju. On je kazao da je požar lokalizovan i da je policija obavila uviđaj ali da osumnjičenih za sada nema. U Bostanu danas živi oko 70-ak srpskih domaćinstava.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017