Vesti

Požar u napuštenoj srpskoj kući u Lipljanu

U kući Ljubinka Dimitrijevića u Lipljanu, u kojoj trenutno ne živi niko, sinoć je izbio požar, saznaje KIM radio. Zbog brze reakcije vatrogasaca, pozar nije imao većih razmera pa je vatra zahvatila samo krevet koji je potpuno izgoreo, potvrdio je za KIM radio komandir stanice policije u Lipljanu Bajram Ademi. “Dakle, zapaljen je samo jedan stari krevet. Mi smo otvorili slučaj, radićemo na tome. Još uvek nemamo osumnjičenog, pa ćemo videti šta dalje. Vatrogasci su bili u blizini i intervenisali su na vreme, pa je šteta minimalna”, kazao je Ademi. Kuca Ljubinka Dimitrijevica, koja se nalazi na ulazu u Lipljan, je prazna jer on sa porodicom već par godina živi u Vrnjačkoj Banji. U policiji, međutim ne znaju ko je mogao da uđe u kuću u kojoj ne žive vlasnici, niti pretpostavljaju šta bi mogao biti uzrok pozara. Portparol KPS-a Veton Eljšani, koji je KIM radiju takođe potvrdio da se dogodio požar u kući Dimitrijevića, kaže da je objekat ostao neoštećen.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017