Vesti

M. Todorović: Uspeh srpske inicijative u Generalnoj Skupštini je dobra vest

Poslanik DSS-a sa Kosova i odnedavno predsednik SO Gnjilane, Milorad Todorović kaže za Radio Klokot da je dobra vest to što je inicijativa Srbije prošla na Generalnoj Skupštini UN-a. Ipak, on smatra da se Srbija ne treba zavaravati da će međunarodna zajednica i lobisti albanskih interesa prestati da rade ono što su do sada radili, da krše međunarodno pravo i da pokušaju da legalizuju ilegalno proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije. “Mislim da je srpska diplomatija odnela jednu pobedu, ali ona bi mogla da bude samo jedna uspešna epizoda ako se ne nastavi u tom ritmu. Mišljenja sam takođe da je trebalo podneti tužbe protiv zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, ali ako je državna politika kretanje ovim putem, onda to treba gurati do maksimalnih granica i izdejstvovati što bolji rezultat, a za to će biti zadužen pravni tim kome želim uspeha”, kazao je Todorović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017