Vesti

Rada Trajković: Srbija da se što bolje pripremi za nastavak procesa pred Međunarodnim sudom

“S’ obzirom da će se inicijativa Srbije naći pred Međunarodnim sudom pravde, mislim da naša zemlja treba što bolje da se pripremi za taj proces, sa vrsnim pravnicima i posebno, istoričarima novijeg doba”, rekla je za KIM radio potpredsednik SNV-a centralnog Kosova, Rada Trajković, ocenjujući odluku da većina zemalja u Generalnoj skupštini UN-a podrži predlog rezolucije Srbije da se Međunarodni sud pravde izjasni o legalnosti nezavisnosti Kosova. Trajkovićeva ipak smatra da Srbiju treba da zabrine broj zemalja koje su bile uzdržane i broj zemlja koje su bile protiv, jer to, po njenom mišljenju, u daljoj perspektivi može da znači i nastavak priznavanja Kosova. “Generalna Skupština UN-a je mesto demokratskog izjašnjavanja zemalja i drago mi je što je veliki broj zemalja podržao inicijativu Srbije. One zemlje, koje u kontinuitetu podržavaju Srbiju, kao što su Rumunija ili Slovačka treba što više promovisati u našim medijima kao prijatelje, što do sada i nije bilo slučaj”, dodala je Trajkovićeva. Potpredsednik SNV-a centralnog Kosova rekla je i da je iznenađena Rusijom, koja uopšte nije komentarisala tokom Generalne skupštine UN-a, a s' obzirom da su “Britanija i SAD imale svoje izjašnjavanje, vrlo javno i konkretno”.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017