Vesti

Azem Vlasi: Srbija zavarava samu sebe i kupuje vreme

Ocenjujuci odluku većine zemalja u Generalnoj skupštini UN-a da podrže predlog rezolucije Srbije da se Međunarodni sud pravde izjasni o legalnosti nezavisnosti Kosova, politički analitičar i advokat iz Prištine, Azem Vlasi rekao je za KIM radio da Srbija time samo kupuje vreme. “Sa političkog stajališta Srbija je time napravila još jednu grešku, jer je celu stvar prenela na jedan teren koji može i dalje da drži zategnutim i nesređenim odnose između Kosova i Srbije. Srbija će ovim nastaviti i dalje da zavarava samu sebe i svoju javnost da se nešto može promeniti u vezi sa statusom Kosova. Prema tome to je jedno kupovanje vremena, radi samozavaravanja, ” tvrdi Vlasi. On naglašava da Srbija ovom odlukom ne dobija ništa, već nastavlja da živi u prošlosti, gajeći zablude u vezi sa statusom Kosova, kao i da Međunarodni sud pravde može konačno da da samo pravno mišljenje koje neće bitnije uticati na pitanje statusa Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017