Vesti

G. Bogdanović: Pravo i pravda su na strani Srbije

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije zadovoljni su ishodom današnjeg glasanja u Generalnoj Skupšstini UN-a, a Rezolucija koju je podnela Republika Srbija potvrđuje da se većina zemalja zalaže za poštovanje međunarodnog prava, kazao je za KIM radio ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. On je rekao da je to i potvrda ispravnosti mirne političke i diplomatske borbe za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta koji Srbija sprovodi. “Ovakav ishod glasanja u UN-u je samo potvrda o isrpavnosti naše borbe i načina na koji smo je vodili. Zadovoljni smo što je, uprkos ogromnom pritisku koji je bio prisutan sve vreme a naročito izražen poslednjih nekoliko dana, Srbija ipak dokazala da su na njenoj strani pravo i pravda. Ovakva odluka će sigurno doprineti da sve one države koje do sada nisu priznale nezavisnost Kosova imaju mogućnost da se zapitaju kako bi odluka koju će doneti o tom osetljivom pitanju mogla da bude u skladu sa međunarodnim pravom i odlukom međunarodnog suda”. Bogdanović je naglasio da će Srbija i dalje nastaviti da traži mirno rešenje kosovskog pitanja, kao i da će se zalagati za za povratak za pregovarački sto. Komentarišući to što je samo šest država glasalo protiv inicijative Srbije, Bogradnović kaže da je to potvrda ispravnosti mirne političke borbe za očuvanje suvereniteta i integriteta Srbije. “Mi sada imamo situaciju gde je jedna strana dobila sve, a druga ništa, to je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo. Dalje odlaganje može da destabilizuje, ne samo Srbiju i Kosovo, nego čitav Balkan”, kazao je Bogdanović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017