Vesti

Američka glumica Fren Drešer “ Dadilja” u poseti Kosovu

Fren Drešer, poznata američka glumica i promoter zaštite zdravlja, koja je nedavno imenovana na mesto izaslanika američke vlade za odnose sa javnošću, doputovala je juče u dvodnevnu posetu Kosovu. Cilj njene posete je da okupi sve žene različitih nacionalnosti u borbi protiv raka. Fren Drešer, koja je i sama nedavno bolovala od ove bolesti, kazala je za KIM radio da je neophodno da se u borbi protiv ove bolesti što pre otpočne sa lečenjem. “Kada žena stavi porodicu na prvo mesto i ne vodi računa o svom zdravlju u stvari stavlja porodicu ne ispred, nego iza sebe jer im ne može puno pomoći ako je mrtva. Zato žena, ako se ne oseća dobro ili ako ima neki čvor u dojci, treba, umesto što ne obraća paznju, da pomisli ovo možda nije ništa, ali bi moglo i da bude”, kazala je Drešer. “Dadilja” dodaje da je, “iako je svega par sati na Kosovu, ovo prelepa zemlja”, da je fascinirana planinama i divnom prirodom, a da su ljudi ljubazni i pažljivi. Fren Drešer je dobitnica mnogih počasti za svoj rad na zastupanju podizanja svesti o kanceru, a najpoznatija je po svojoj ulozi u televizijskoj seriji “Dadilja”, za koju je dobila dve nagrade EMI i dve nominacije za Zlatni Globus. Na Kosovu će boraviti od 7. do 9. oktobra gde će podržati aktivnosti Balkanske inicijative za borbu protiv raka dojke.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017