Vesti

Meštani Čaglavice posle dva dana dobili struju

U popodnevnim satima radnici KEK-a otklonili su kvar na mreži pa meštani Čaglavice, kod Prištine, posle dva dana ponovo imaju struju. Kvar je otklonjen oko podneva ali posle pola sata opet je došlo do isključenja električne energije. Struja je tokom popodneva nekoliko puta nestajala i dolazila, a na snazi su i redovne restrikcije. Čaglavica je od subote od 16 sati bila bez struje zbog kvara, koji je nastao usled jakog vetra. Bez struje u ovom selu bilo je više od 50 domaćinstava. Poslednjih godina u periodu jesen - zima situacija sa snabdevanjem struje se pogoršava na celoj teritoriji Kosova, što se iz KEK-a opravdava velikom potrošnjom.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017