Vesti

Na Kosovu zbog restrikcija bez struje odjednom ostane i po nekoliko stotina hiljada potrošača

Više od 50 domaćinstava u Čaglavici kod Prištine od juče je bez struje. Iako su na snazi redovne restrikcije električne energije koje traju i po nekoliko sati u poslednja 24 sata u Čaglavici to nije slučaj. Struja je meštanima isključena juče oko 16 časova a nadležni u KEK-u potvrdili su KIM radiju da je u pitanju kvar na mreži. Saopšteno je da zbog kiše koja od juče pada neprekidno dežurne ekipe nisu moge da izađu na teren i lociraju kvar. Prema rečima nadležnih očekuje se da kvar u toku dana bude otklonjen. Isključenja struje na Kosovu traju tokom čitave godine u većini mesta, što se iz KEK-a opravdava velikom potrošnjom, slabom proizvodnjom, ograničenim uvozom i neplaćanjem računa. I dok se zvaničnici Prištine i Beograda međusobno optužuju za višegodišnji nedostatak struje, na Kosovu zbog stalnih dnevnih restrikcija bez struje odjednom ostane i po nekoliko stotina hiljada potrošača. Situacija oko snabedavanja strujom u poslednje vreme je drastično pogoršana na centralnom Kosovu zbog čega je posebno otežan rad zdravstvenim ustanovama.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017