Vesti

U Vitini kamenovana porodična kuća Vladimira Mitrovića

Sinoć nešto posle 21 čas nepoznati počinioci kamenovali su porodičnu kuću Vladimira Mitrovića iz Vitine u dva navrata. Supruga Vladimira Mitrovića, Donka, u izjavi za Klokot radio kaže da je negde posle 21 čas čula lupnjavu i galamu i da je nakon toga izašla i videla grupu dečaka albanske nacionalnosti starosti između 14 i 15 godina. Ona ih je upozorila i oterala od svoje kapije. Napadači su se udaljili negodujući i vređajući. “Njih je bilo oko 5-6, to su bila deca od 14-15 godina. Ja sam ih pratila sve dok nisu otišli. Kad su se ponovo vratili, otključala sam katanac da ih oteram. Videla sam KFOR, zaustavila ih i objasnila o čemu se radi. Kfor je dežurao neko vreme a kad je otišao, oni su opet došli, gađali kamenicama i slomili prozor, kaže Donka, dodajući da slučaj nije htela da prijavi KPS policiji jer kako kaže, nema poverenja u njihov rad. „KFOR me je pitao da li želim da slučaj prijavim policiji a ja sam rekla da ne želim, jer znam da ništa neće preduzeti povodom toga“, naglašava Donka. Preostali Srbi njih oko stotinu koji žive u Vitini, ovaj incident doživljavaju kao još jedan vid pritiska kako bi napustili svoje domove.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017