Vesti

Večeras u Gračanici nastupa plesna grupa “Rebel development”

Jedan od najuspesnijih pratećih programa festivala EXIT, koji je privukao veliku pažnju svetskih medija, večeras će po prvi put gostovati u Gračanici. Plesna grupa Rebel development održaće performans “Unlimited” u Domu kulture Gračanica. Organizator, producent i koreograf grupe Aleksandra Popov za KIM radio kaze da je ova grupa sastavljena od talentovanih brejk densera i balerina iz zemalja regiona. “Grupa je osnovana 2006. godine s ciljem da kroz te muzičke forme, kao što su ples, muzika, pozorište i gluma naprave programe koji će privući pažnju mladih ljudi i uključiti ih u aktivnosti i kampanje koje će unaprediti život u njihovim sredinama. Trenutna kampanja nam je posvećena promociji mira, tolerancije i slobode kretanja, odnosno borbe protiv tog striktnog viznog režima i borbu protiv diskriminacije”. Grupa Rabel development je zadnje dve godine otvarala muzicki festival EXIT u Novom Sadu i pa je i EXIT-Tim pokrovitelj ove manifestacije u Gračanici. “Mi smo jednostavno hteli da nastupamo i na Kosovu, da dovedemo neki kulturni događaj i u sredine koje su izolovanije i zapostavljene zbog trenutne političke scene. Ja se nadam da će večerašnji događaj biti posećen jer je interesantna koreografija. To je priča o suočavanju sa problemima mladih, ” kaže Aleksandra. Ona je istakla da je namera bila da se mladi iz Gračanice i okolnih mesta dobro zabave i opuste. Aleksandra Popov očekuje da će u srpskim sredinama na Kosovu ubuduće biti više muzičkih događaja, a mozda i organizacija nekog velikog muzičkog festivala. Ulaz za prefromans grupe Rabel development je slobodan.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017